Teste prenatale de screening - PrenaTest®

22 septembrie 2014 | vezi toate noutatile »

Ce este PrenaTest® ?

Medicina a cautat mult timp o metoda, care sa faca posibila fara periclitarea fatului si a mamei, detectarea cu mare precizie si in siguranta a anomaliilor genetice fetale in stadiul timpuriu al sarcinii.

Incepand cu aceasta luna puteti recomanda unul dintre cele 3 variante de PrenaTest® , teste prenatale de screening non-invazive care iti ofera siguranta de care ai nevoie in timpul sarcinii.

- PrenaTest®  Basic - detectarea non-invaziva a trisomiei fetale 21 (sindromul Down)

- PrenaTest®  Optimum - detectarea non-invaziva a trisomiilor fetale 21 (sindromul Down), 18 (sindromul Edwards)  si 13 (sindromul Patau)

- PrenaTest® Plus - detectarea non-invaziva a trisomiilor fetale 21, 18, 13 si aneuploidiilor cromozomilor sexuali

Desi exista teste prenatale de diagnostic, cum ar fi amniocenteza sau biopsia de vilozitati coriale, acestea sunt invazive si implica un risc de pierdere a sarcinii. Testarea PrenaTest® presupune doar o proba din sangele mamei, fiind o analiza sigura atat pentru mama, cat si pentru copil.

  • se efectueaza intre saptamanile 9-20 ale sarcinii,
  • poate fi utilizat si in cazul sarcinilor gemelare,
  • poate determina din saptamana a 12 a sarcinii sexul fatul
  • rezultatele se obtin in maxim 2 saptamani.

 

Pentru cine este recomandat PrenaTest®?

 

Gravidele cu risc crescut

PrenaTest® este recomandat in primul rand gravidelor care prezinta un risc crescut de aparitie a trisomiilor fetale. In acest grup sunt incluse mamele cu varsta de peste 35 de ani, cupluri afectate genetic care au mai prezentat anterior sarcina cu trisomii fetale, precum si acelor femei gravide la care metodele conventionale de screening (ecografie si/sau analiza a markerilor imunologici in sangele matern) au evidentiat un risc crescut de trisomie fetala.

 

Gravidele cu risc scazut

Deoarece PrenaTest® nu implica nici un risc pentru mama sau fat, acesta poate fi efectuat in siguranta si la gravidele cu risc scazut de a purta o sarcina cu aneuploidii (trisomii fetale).

Orice femeie care doreste o evaluare suplimentara care sa confirme rezultatele screeningului conventional, printr-un test genetic modern, de inalta precizie poate efectua PrenaTest®.

Analiza se efectueaza in laboratorul Lifecodexx, un laborator din Germania cu o vasta experienta in domeniu.

 

Fa-ti unul dintre testele PrenaTest® si vei avea siguranta de care ai nevoie in sarcina, cu ajutorul celui mai cuprinzator si precis test genetic valabil astazi.


inapoi la toate noutatile